Kvě 032019

Ako pripraviť schodisko pred výmenou zábradlia

Pokiaľ ste sa rozhodli pre výmenu svojho starého zábradlia na schodoch, je dobré ak sa na túto rekonštrukciu dopredu dobre pripravíte. Samotnú inštaláciu nechajte radšej na odborníkoch, no prípravné práce zvládnete ľavou zadnou aj sami. Navyše, ak všetko dobre pripravíte, ostatné práce nezaberú viac ako deň. To určite ocení každý, kto chce prerobiť čokoľvek vo svojom byte, alebo dome.

Točité schody so zábradlím.jpg

Prvým a asi najdôležitejším úkonom, je odstránenie starého zábradlia. Presný postup závisí od toho, z akého je materiálu a taktiež od toho, ako je do schodov upevnené. Pokiaľ máte klasické kovové zábradlie, ktoré je do schodiska ukotvené z bočnej strany schodov, postupujte naozaj opatrne. Nesnažte sa ho vyberať v celu. Najlepšie je, ak ho najprv opatrne odpílite pílkou na železo. Potom, ako ho bezpečne vynesiete zo svojho bytu, sa môžete opatrne pokúsiť vymontovať časti, ktoré ostali v schodoch. Opatrnosť je dôležitá najmä preto, aby ste nepoškodili drevené schody. To by sa vaša rekonštrukcia pekne pretiahla a aj predražila.
Druhou najčastejšou možnosťou. Sú drevené zábradlia. Tie taktiež odpíľte, vyneste z domu a časti, ktoré ostali trčať zo schodiska opatrne zbrúste. Dôležité je najmä to, aby na schodisku neostali žiadne trčiace časti starého zábradlia.

Človek stojaci pred schodami.jpg

Ak vaša rekonštrukcia zahŕňa maľovanie stien, či opravu samotných schodov,určite tieto práce vykonajte ešte pred inštaláciou zábradlia. Ak sa totiž rozhodnete pre hliníkové, či sklenené zábradlie na schody lmmont.sk, bola by škoda ho zničiť ihneď po jeho výmene.
Ako sme spomenuli už na začiatku, samotnú inštaláciu radšej nechajte na stavebnú firmu, od ktorej zábradlie kupujete. V prvom rade takto môžete dostať rôzne zľavy, no a v neposlednom rade dostanete záruku nie len na materiál, ale taktiež na inštaláciu. Ak by teda po nejakom čase zo zábradlia odpadla nejaká tá skrutka, nemusíte si s tým robiť starosti.